x (Kapat)

Seminerimize Davetlisiniz...

YENİLEŞİM (İNOVASYON)

Seminer Amacı

Günümüz çetin rekabet koşullarında işletmelerin varlığını sürdürebilme ve karlılıklarını artırabilmeleri ürün ve hizmetlerinde rakiplerinden farklılaşmaları ile doğru orantılıdır. Artan Teknoloji, Komünikasyon hızı, Değişim, Değişimin hızı, Artan Kıyasıya Rekabet,  artan hızlı gelişmeler ve belirsizlikler ve müşteri beklentilerindeki farklılaşmalar, Kurum ve Kuruluşları işletmeleri  zor durumda bırakıyor. Hatta Kıyasıya REKABET yarışında yorulanlar, yaya kalıyor ve   zor durumda kalıp hastalanıyorlar. Dikkat; "Şirketlerin yaşam süreleri kısalıyor, bazı dönemlerin gözde şirketleri ortadan yok oluyor. Sadece 20 yıl önce şirketlerin ortalama yaşam süresi 24 yıldı, 10 yıl önce  20 ile 15 yıla geriledi. Satın almalar ve birleşmelerin de katkısıyla giderek bu süre azalıyor" Yaşamak için kurumsallaşma ve TKY. gerekmektedir. Ancak  HAYAT KURTARAN  INOVASYON Yönetiminin bilinmesi ve uygulanması gerekmektedir. Bu seminer ile ilgililere konular anlatılacak ve farkındalık yaratılacaktır.

Seminer İçeriği

·         INNOVATION  Nedir, Ne değildir ?

·         İcat, Buluş, Mucit, Keşif, Yaratıcılık ve İnovasyon,

·         Mevcut Yeri Kabul etmemek,

·         Hayat kurtaran İnovasyon,

·         Yönetimde Devrim,

·         Kaiden ile İnovasyon,

·         TRIZ  Nedir ? Kaizen

·         Dünya da ve Türkiye’ de Inovasyon,

·         Türkiye’ de yapılmış İnovasyon çalışmaları,

·         Gelişmemizdeki yeri, Toplumsal ve Ekonomik boyutları,

·         Teknoloji ve İnovasyon Transferi,

·         İnovasyon niçin gerekli, faydaları,

·         İnovasyon Başarısı,

·         Inovasyon Yönetimi, Yönetim adımları,

·         Organizasyonel İnovasyon,

·         İnovasyon bir süreç mi,

·         İnovasyon Yönetiminde Başarı Kriterleri,

·         AB. İnovasyon Bildirisi ve İnovasyon işbirliği,

·         Örnek  Uygulamalar.

Katılımcı Profili

Kurum ve kuruluşlarda çalışan Yönetici, Müdür, Müdür Yardımcıları, Bölüm Amirleri, Mühendisler, Şef Teknisyen ve kendini geliştirmek isteyen  Değişime, gelişime, yeniliğe açık olan ve iyi düşünen herkes.